Bruma este locul unde arta vinurilor și a brânzeturilor se întâlnesc pentru a crea experiențe culinare memorabile. În acest ghid complet, te invităm să descoperi cum să asortezi vinurile și brânzeturile pentru a te bucura de combinații perfect echilibrate și savuroase. La Bruma, credem în magia din spatele fiecărei întruniri gastronomice și în bucuria de a descoperi gusturi noi și îmbietoare. Citește în continuare și pregătește-te pentru o călătorie culinară unică, unde vei învăța de la experți despre arta subtilă a combinării vinurilor și brânzeturilor, într-un cadru plin de autenticitate și eleganță!

Ghidul complet pentru asortarea vinurilor și brânzeturilor

Suntem dedicați să îți oferim mereu cele mai bune sfaturi pentru a te bucura de o experiență culinară desăvârșită. Astăzi, îți prezentăm ghidul nostru complet despre cum să asortezi vinul cu brânza, pentru a te bucura de cele mai rafinate combinații, dar și câteva recomandări din meniul nostru (link meniu).

Vinuri albe și brânzeturi proaspete

Vinurile albe, precum Sauvignon Blanc sau Chardonnay, sunt perfecte pentru a fi asociate cu brânzeturile proaspete și ușoare, cum ar fi Mozzarella, Ricotta sau Feta. Aceste combinații sunt ideale pentru o seară relaxantă cu prietenii.

Exemple de vinuri albe de la Bruma:

 • Domeniul Bogdan Organic Sauvignon Blanc
 • Davino Vast Alb – Ceptura
 • Alb De Petro Vaselo

Vinuri roșii și brânzeturi maturate

Vinurile roșii mai pline, cum ar fi Merlot sau Cabernet Sauvignon, se completează perfect cu brânzeturile maturate, cum ar fi Cheddar, Gouda sau Parmigiano Reggiano. Acestea oferă o experiență bogată și intensă, ideală pentru cine speciale.

Exemple de vinuri roșii de la Bruma:

 • Davino Vast Rosu
 • Negru De Petro Vaselo
 • Girboiu Epicentrum Merlot & Cabernet

Vinuri spumante și brânzeturi cremoase

Vinurile spumante, cum ar fi Prosecco sau Champagne, sunt ideale pentru a echilibra cremozitatea brânzeturilor precum Brie sau Camembert. Această combinație adaugă un plus de eleganță oricărei ocazii.

Exemple de vinuri spumante de la Bruma:

 • Petro Vaselo Bendis Nadir
 • Garboiu Cuartz Rose
 • Serena 1881 Valdobbiadene Prosecco Superiore

Vinuri rosé și brânzeturi moi

Vinurile rosé, cu aciditatea lor echilibrată, se potrivesc bine cu brânzeturile moi, cum ar fi Chèvre sau Robiola. Aceasta este o opțiune versatilă pentru diverse evenimente.

Exemple de vinuri rosé de la Bruma:

 • Davino Vast Ceptura
 • Rose De Petro Vaselo
 • Girboiu Epicentrum

Vinuri speciale pentru ocazii speciale

Pentru ocazii speciale, vă recomandăm un vin premium, asortat cu brânzeturi fine și însoțit de nuci și fructe uscate.

Exemple de vinuri speciale de la Bruma:

 • Piper Heidsieck Champagne Brut
 • Davino Flamboyant
 • San Marzano Talo Primitivo Di Manduria

Aceste recomandări te vor ajuta să creezi combinații delicioase și să te bucuri de o experiență culinară memorabilă la Bruma. Te invităm să te alăturați la Seara de degustare, pe 14 iunie 2024, pentru a descoperi personal magia vinurilor și brânzeturilor.

Degustarea de vinuri și brânzeturi la Bruma

Degustarea de vinuri și brânzeturi la Bruma este o experiență unică ce reunește somelierii și clienții într-un dialog interactiv și educativ. În cadrul acestui eveniment exclusiv, somelierul nostru, Dragoș Elisei, te va ghida printr-o călătorie culinară unică, unde vei avea ocazia să încerci combinații de brânzeturi fine și vinuri alese, perfect echilibrate pentru a-ți încânta simțurile.

Astfel de evenimente nu sunt doar despre gusturi și arome, ci și despre conectarea oamenilor prin intermediul unei experiențe culinare deosebite. Interacțiunea directă cu somelierii adaugă un strat de autenticitate și educație, transformând degustarea într-o călătorie culturală.

Participarea la un astfel de eveniment interactiv oferă numeroase avantaje, de la oportunitatea de a învăța direct de la experți până la experiența de a degusta produse de calitate într-un cadru relaxat și elegant. Poți pleca nu doar cu amintiri plăcute, ci și cu cunoștințe noi despre arta vinurilor și brânzeturilor.

Află mai multe desrpre eveniment și rezervă-ți locul, pregătindu-te să-ți alini simțurile cu combinații delicioase și descoperiri culinare neașteptate! Urmărește-ne pe platformele de social media pentru a fi la curent cu evenimentele noastre viitoare și pentru a împărtăși cu noi experiențele tele culinare!