La Bruma, pasiunea pentru bucătăria europeană se reflectă în preparatele din meniu. De la tehnici tradiționale la ingrediente autentice, aducem o parte din Europa în inima Sinaiei. Prin integrarea unor rețete și tehnici culinare variate, oferim o experiență autentică, care reflectă diversitatea bogată a gastronomiei europene. Citește în continuare și află cum reușim asta!

Istoria și influența europeană în gastronomie

Meniul Bruma este o călătorie fascinantă prin Europa, aducând împreună influențe culinare din diverse regiuni ale continentului. În fiecare preparat, descoperi o poveste a tradițiilor gastronomice care au modelat oferta noastră culinară.

Șnițelul vienez – un clasic austriac

Șnițelul vienez este un exemplu clasic al bucătăriei austriece. Preparatul nostru oferă o textură crocantă și un gust inconfundabil, servit alături de dulceață de merișoare și salată proaspătă. Această combinație aduce în farfurie o parte din farmecul Vienei.

Fish & chips – gustul autentic britanic

Un alt favorit european, Fish & Chips, este o reprezentare autentică a mâncărurilor britanice. La Bruma, fileul de cod pane și cartofii prăjiți sunt pregătiți cu o atenție deosebită pentru a păstra gustul autentic și textura crocantă. Acest preparat reprezintă o veritabilă călătorie gustativă în inima Angliei.

Pastele Carbonara – deliciu italian

Pastele Carbonara reprezintă o rețetă italiană clasică, cu ingrediente autentice cum ar fi guanciale, pecorino și ou. La Bruma, aceste ingrediente sunt folosite în mod atent pentru a reda gustul original al Romei, oferind o experiență culinară autentică și satisfăcătoare.

Aceste preparate sunt doar câteva exemple din meniul nostru bogat, care aduce în Sinaia esența bucătăriei europene. Fiecare fel de mâncare este o călătorie în cultura și tradițiile gastronomice ale Europei, creând o experiență unică și memorabilă pentru toți oaspeții noștri. Te invităm să descoperi mai multe din gusturile Europei la Bruma, unde fiecare masă este o poveste în sine.

Procesul de preparare

Procesul de preparare la Bruma este atent gestionat pentru a reuși să aducem gusturile autentice ale Europei în farfurie. Fiecare preparat este pregătit cu pasiune și atenție la detalii, folosind tehnici specifice care garantează o experiență culinară de neuitat.

Gătitul la foc lent pentru texturi perfecte

La Bruma, gătitul la foc lent este o tehnică preferată pentru a obține texturi perfecte și a aduce la suprafață aromele naturale ale ingredientelor. Acest proces de gătit încet permite ingredientelor să se îmbine și să-și dezvolte aromele, oferind preparatelor noastre o savoare deosebită.

Folosirea grill-ului pentru arome intense

Grill-ul este o altă metodă preferată la Bruma pentru a adăuga arome intense preparatelor noastre. Fie că este vorba despre carnea suculentă de vită, porc sau legume, grill-ul adaugă o notă de fum și caramelizare care îmbogățește gustul preparatelor noastre.

Sote pentru a păstra prospețimea ingredientelor

Sote-ul este o tehnică utilizată pentru a păstra prospețimea și aromele naturale ale ingredientelor. Acest proces rapid de gătit în tigaie, la temperaturi înalte, adaugă o crustă crocantă și conservează nutrienții esențiali.

Caramelizare pentru a adăuga dulceață și complexitate

Caramelizarea este o tehnică utilizată pentru a adăuga dulceață și complexitate aromelor preparatelor noastre. De exemplu, ceapa caramelizată este adesea utilizată în sosurile noastre pentru paste, adăugând o dulceață subtilă și o profunzime de gust.

Sous vide pentru a obține o gătire uniformă

Utilizăm tehnica sous vide pentru a asigura o gătire uniformă și precisă a preparatelor noastre. Acest proces implică vidarea și gătirea lentă a ingredientelor la temperaturi scăzute într-un mediu controlat.

Marinare pentru a intensifica aromele

La Bruma, marinarea este o tehnică folosită pentru a intensifica aromele și a înmuia carnea, oferind o textură suculentă și un gust rafinat.

Blanșat pentru a păstra culoarea și textura naturală

Blanșarea este o tehnică utilizată pentru a păstra culoarea vibrantă și textura crocantă a legumelor și a altor ingrediente. Acest proces rapid de gătit în apă fierbinte, urmat de răcirea rapidă în apă rece, contribuie la menținerea prospețimii și a calității ingredientelor.

Aceste tehnici culinare sunt esențiale pentru a aduce o parte din Europa în inima Sinaiei, oferind o experiență culinară autentică și memorabilă pentru toți oaspeții noștri. Suntem dedicați să folosim cele mai bune tehnici pentru a evidenția aromele și texturile naturale ale preparatelor noastre, creând astfel un meniu divers și plin de savoare.

Diversitatea culinară europeană nu doar că adaugă varietate meniului Bruma, dar creează și o experiență gastronomică memorabilă pentru toți oaspeții. Fiecare fel de mâncare este o sărbătoare a culturilor și tradițiilor care alcătuiesc bogata moștenire culinară a Europei.

Dacă ești fanul bucătăriei europene, te invităm să participi la Seara de Filme Europene organizată la Bruma, pe 21 iunie 2024, unde poți experimenta preparatele noastre într-un context cultural unic și să descoperi mai multe despre influențele europene în gastronomie.

Află mai multe despre eveniment și rezervă pentru a experimenta meniul european la Bruma și bucură-te de o seară de neuitat plină de gusturi autentice și atmosferă plăcută. Urmărește-ne pe platformele de social media pentru mai multe evenimente și povești culinare. Fii la curent cu ultimele noutăți și descoperă mai multe despre bogata noastră ofertă gastronomică!